Este izolatia termica a casei eficienta din punct de vedere energetic?

Izolatia cu spuma poliuretanica este raspunsul!

Fiecare casa ar trebui sa fie confortabila, frumosa si economica. Si mai bine ar fi, atunci cand, in plus fata de aceste beneficii ar oferi climat prietenos si calduros, sigur si durabil!
Asa ca ,haideti sa ne gandim la eficienta energetica si la o buna incalzire a casei -este de la sine inteles ca pentru toate acestea este nevoie de izolatie. Proprietatile materialului izolator termic trebuie cunoscute foarte bine, pentru ca in mare parte afecteaza si alte caracteristici ale cladirii-confort acustic,siguranta la foc,etc.
Merita sa stim ce trebuie sa folosim pentru a izola casa, pentru a obtine maximum de beneficii - costuri scazute , si mai tarziu, peste multi ani, economii considerabile in costurile de functionare, sa nu mai vorbim de confort si siguranta.

Starea de eficienta -o incalzirea buna

Cladirile eficiente energetic sunt cele care functioneaza cu o cantitate mica de energie, in timp ce locuitorii si utilizatorii acestora se bucura de conditii confortabile. In caz de familie, casa are nevoie de mai multa energie pentru incalzire, urmata de apa calda, iluminat, electronice si dispozitive de casa. Cei mai multi dintre noi, atunci cand facem achizitii, diverse dispozitive electrice, este subliniat faptul ca dispozitivul respectiv are clasa energetica A si alegem de obicei pe aceasta pentru ca consuma mai putin. Cu toate acestea, nu toata lumea alege sa investeasca!Cele mai multe economii s-ar putea face ecomisind caldura si izoland corespunzator.

O data si pentru totdeauna?

Pentru incalzirea eficienta si corespunzatoare a cladirilor, este esential sa se reduca pierderile de caldura prin izolarea cladirii. Poti sa te gandesti, de asemenea,la costurile mult mai scazute ale facturii de energie. O astfel de secventa de comportament - este, in primul rand, pastrarea caldurii in cladire, apoi gandindu-ne ca toate acestea duc la economii de energie in faza de constructie.Termoizolatia ofera un consum scazut de energie,mult mai mic decat pierderea de caldura din cazanul propriu de incalzire sau siminee. O astfel de abordare este sustinuta de faptul ca, izolarea termica bine plasata, va fi eficienta foarte mult timp.
Eficienta din punct de vedere al izolarii
Spuma poliuretanica este un lider in solutii energetice eficiente de izolare. Izolarea cu spuma poliuretanica este un set de produse selectate sa indeplineasca nu numai cerintele de protectie termica dar, de asemenea,si pentru a minimaliza pierderea de caldura la un cost rezonabil al constructiei - si oferind, astfel, o cladire cu eficienta energetica viabila acum si in viitor.

Mai mult decat incalzire

Spuma poliuretanica confera o rezistenta sporita,in compozitia caruia se gasesc solventi organici care nu se distrug usor. Aceasta nu este influentata de umiditate. Mai mult decat atat, este inofensiva pentru mediul inconjurator si este rezistenta la inghet,mucegai, este inodora si inert fiziologica. Aceasta tehnologie foloseste aer comprimat in atmosfera, ceea ce face ca in procesul de aplicare sa elimine utilizarea de gaze daunatoare mediului. Spuma poliuretanica permite difuzia vaporilor de apa din camera si da efectul de "respiratie" a diviziunii. Alegerea materialului pentru izolare este o decizie foarte importanta. Datorita caracteristicilor sale, spuma poliuretanica, nu numai ca ofera izolatie termica excelenta si reduce pierderile de caldura, dar, de asemenea,ofera un efect pozitiv asupra microclimatului din camere. De asemenea, creste rezistenta la foc a structurilor si contribuie la imbunatatirea confortului acustic al camerei.

Confort termic - izolare termica

Spuma poliuretanica se caracterizeaza prin valori scazute ale conductibilitatii termice, astfel ca – la o grosime rezonabila a stratului izolator, putem construi o bariera extrem de eficienta, in mod semnificativ mult mai buna decat cea ceruta de regulament. Pentru cladirile eficiente termic, coeficientul de transfer ar trebui sa fie de maxim de 0,15. Numai tehnologia de izolare poliuretanica va permite atingerea parametrii de mai sus.

Confort acustic - capacitatea de suprimare a zgomotului

Spuma poliuretanica -datorita constructiei sale interne protejeaza locuitorii de zgomot, cat si de un aer mult prea rece sau mult prea cald. Corect selectata si aplicata in compartimente, poate absorbi cu usurinta sunetele perturbatore.

Certificatele energetice ale cladirilor

Datorita preturilor ridicate si in mod repetat tot mai mari ale combustibilului si al energiei, care devin o povara mult prea mare asupra gospodariilor , un element important al politicii UE este preocuparea pentru imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor. Deja se observa o economisire a energiei electrice in aparatele electrocasnice - ne ajuta in aceasta desemnare clasele de putere A,B,C,D,E,F,G cea mai eficienta fiind clasa A. In viitorul apropiat, pe un principiu similar, poate fi usor de verificat eficienta cladirii din punct de vedere energetic -asa zisele” certificate energetice”.
Certificatele energetice vor fi folosite la vanzarea, cumpararea si inchirierea de cladiri - care permite proprietarilor sa demonstreze eficienta, calitate cladirii si astfel cumparatorii sau chiriasii se vor bucura de alegerea unei instalatii mai ieftine in functiune. Certificatele de energie vor deveni criteriul unui bun designer ,a unei manopere de calitate ,punand tot odata valoarea cladirii pe piata!