Izolatie ecologica cu spuma poliuretanica

Descriere chimica

Polimer obtinut din reactia dintre izocianati, polioli polieteri si apa, controlata de catalizatori, stabilizatori si alte substante, rezultatul fiind o spuma poliuretanica cu structura celulara.
Isocianatii si poliolii sunt complet reactionati in timpul procesului de obtinere a spumei, iar asa precum este furnizat produsul nu contine izocianati in forma libera.

Spuma PU, la temperatura normala nu prezinta risc pentru sanatate. Nu sunt necesare echipamente speciale de protectie si de imbracaminte la manipularea spumei, deoarece aceasta nu irita pielea, ochii sau sistemul respirator, cu exceptia proceselor in care se produce praf.

Produsele finale sunt non-toxice, cu exceptia cazului in care sunt arse sau care cauzeaza praf (precum taierea).

Produsul nu se degradeaza sau se degradeaza foarte incet. In caz de incendiu cu spuma standard ,particulele care pot sa ajunga in apa nu sunt daunatoare. Ele se separa din apa si / sau sunt distruse in instalatiile de tratare a apei. Organismele vii din apa nu sunt afectate.

Spuma poliuretanica este ecologica

  • Nu exista nicio dovada ca spuma PU este toxica pe cale orala.
  • Prin inhalare: Inhalarea cronica de particule de praf din poliuretan ar putea provoca infectii pulmonare, obstructia cailor aeriene si fibroza.
  • Contact cu pielea: Nu sunt cunoscute efecte adverse in urma unui contact al pielii cu spuma PU.
  • Contact cu ochii: Particulele de praf pot cauza iritatii.
  • Contaminare microbiologica: Spuma PU este sterila atunci cand este fabricata.

Pericolele potentiale de izocianati:

  • iritarea tractului respirator

  • ingustarea cailor respiratorii

  • potential coroziv pentru ochi si pentru piele

  • potential alergica a pielii si a cailor respiratorii

  • posibile reactii adverse la astmatici si posibile iritatii

Reactii alergice pot sa apara in special atunci cand se utilizeaza spuma PUR. Aceasta spuma PUR este ambalata intr-un cilindru cu aerosoli si este folosita pentru a sigila si izola crapaturi , articulatii si fisuri.

Cand particulele intarire PUR sunt eliberate, pot irita mucoasele si pielea, si poat avea drept consecinta astm sau eczeme.

Reactia are loc prin inhalarea vaporilor (invizibil) sau prin contact cu pielea cu PUR de intarire.

Dupa intarire si evaporare a substantelor periculoase ,spuma poliuretanica nu mai este daunatoare pentru sanatate, chiar si in contact intensiv.

Tipuri de poliuretan

TDI - poliuretan moale: adesea folosit ca umplutura in mobilier, saltele, etc

MDI - poliuretan tare din ce in ce mai folosit in industria mobilei si industria auto

Poliizocianuratul este un material plastic, care consta din alcatuirea de izocianati, cu adaos de catalizatori si carburanti.

Avand in vedere diferitele forme in care se gaseste poliuretanul pe piata, acesta este unul dintre materialele cele mai frecvent utilizate la izolare. De multe ori este materie prima pentru farfurii, deoarece este usor de manevrat.Materialul are proprietati bune de izolare cat si proprietati fonice.

Unul dintre motivele pentru care poliuretanul este la mare pret este acela ca natura materialului este ecologica.
Acesta contine practic niciun fel de substante nocive si este extrem de durabil.

Avand in vedere nevoia tot mai mare de materiale care nu dauneaza mediului inconjurator, acest lucru este un avantaj foarte mare.